Slut med morgonöl på flygplatsen?

The Home Office planerar att utöka Licensing Act 2003 till att även omfatta flygplatser. Förändringen innebär att det blir den lokala councilen som ger och utöver tillsyn avseende alkoholtillstånden på flygplatser.

Restauranger och barer kommer att omfattas av samma reglemente och tillsyn som vilken lokal restaurang eller bar som helst. En utav huvudorsakerna till varför förslaget kommit till över huvud taget är för att göra tiderna för alkoholservering mer restriktiv, detta för att kunna stävja den uppåtgående trenden med incidenter med stökiga passagerare.

The House of Lords har i stort godkänt förslaget som nu även skall behandlas i the House of Commons under året.

Statistik

Incidenter med berusade passagerare har eskalerat under de senaste åren och översikten av reglementet kommer bland annat efter Air Transport Association (IATA) rapporterat att incidenter med bråkiga överförfriskade passagerare ökat med 50%.

Antalet incidenter låg i genomsnitt på 186 per år under åren 2011-2015, för att 2016 öka skarpt till 418 stycken. Statistik för 2017 finns ännu inte att tillgå men tidiga rapporter visar en ökning från 2016-års siffror.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*