Resa till Storbritannien

”Om jag inte vill flyga så finns färjan kvar från Göteborg, eller måste jag ta färjan från Danmark nu för tiden?”. Ja, det är nog den allra vanligaste frågan jag får när det gäller att ta sig till Storbritannien om man inte flyger. Den bistra sanningen är att varken passagerarfärjan från Göteborg eller Danmark finns kvar längre. Den enda direkta färjeförbindelsen idag mellan Sverige och Storbritannien är en fraktlinje mellan Göteborg och Immingham men denna är tyvärr numera stängd för privatpersoner, kanske likaväl det eftersom denna färjeövergång tar hela 26 timmar.

Det har ryktats under de senaste åren om en ny färjeförbindelse mellan Danmark och Storbritannien skulle återuppstå, men tittade man på rederiets hemsida så sköts premiärdatumet fram hela tiden och idag nämns linjen inte ens på rederiets hemsida.

Så vilka alternativ finns det idag?

Jag utgår här ifrån att man kör Öresundsbron över till Danmark och sedan Rödby-Puttgarden till Tyskland.

 

Färja

Här är nedan listar jag några av de vanligaste övergångarna mellan kontinenten och Storbritannien.

  • Belgien – Zeebrugge till Hull (P&O Ferries)
  • Holland – Amsterdam till Newcastle (DFDS)
  • Holland – Rotterdam till Hull (P&O Ferries)

Mina personliga erfarenheter är att DFDS-färjorna håller generellt en högre standard än vad P&O Ferries gör, prismässigt kostar en enkel övergång mellan 2500:- til 6000:- beroende på hyttalternativ samt om man väljer till frukost och middag. Prisexemplet är för 2 vuxna och 1 spädbarn, samt en SUV. Att välja till frukost och middag brukar generellt sett vara förmånligt jämfört mot att betala maten på plats i restaurangen på färjan.

Något som hänt mig mer än en gång är att rederiernas bokningssystem visar att endast de dyraste hytterna kombinerat med samtliga måltider finns kvar, men när man sen kommer ombord på färjan så är man i den närmaste ensam! Antar att rederiet måste krama ut så mycket de kan per passagerare när det är få resenärer. Lite irriterande, och fram för allt då man måste betala fullt pris för frukost och middag för spädbarn. Om detta går att korrigera genom att boka manuellt över telefon eller liknande skall jag låta var osagt.

Skall man till de södra delarna av Storbritannien så finns det så klart fortfarande en färjeövergång mellan Calais och Dover.

 

Eurotunnel / Getlink

Tunneln från Calais till Folkstone, Eurotunnel eller som den snart kommer heta Getlink, är ett bra alternativ om man skall till de södra delarna av Storbritannien. Biljettpriset är beroende på hur länge man skall vara borta, gissningsvis som svensk är man i Storbritannien mer än 5 dagar och då är priset ca 880:- per bil enkel väg för standard-biljetten. Då man bokar en specifik övergång så gäller det att vara i god tid, då man annars riskerar att få betala ett tillägg. Flexiplus-biljetten ger friheten att dyka upp när man vill, priority boarding samt mat och dryck i lounge ingår.

Skall ni köra norrut, läs norr om London, så tänk på att det ofta är långa köer runt London vid rusningstider. Som exempel kan nämna att jag kört mellan Folkstone och Cambridge som normalt skall ta ca 2 timmar tagit över 6 timmar, så ha gott om tid och tålamod!

 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*