Diageo utökar i Menstrie!

Diageo Menstrie Glenochil

Tidigare denna månad påbörjades byggandet av Diageos nya tekniska center vid deras nuvarande anläggning i Menstrie, Clackmannanshire. Området ligger på marken där Glenochil Distillery en gång låg (destilleriet var också först känt som Dolls Distillery och sedan West Dolls Distillery). Glenochil Distillery var aktivt mellan 1746 till 1929, då man övergick till att enbart producera jäst.

Diageo är en av de största arbetsgivarna i både Menstrie och Clackmannanshire-området. I området har Diageo bland annat sitt största lagerhus, Cambus tunnbinderi och sitt whiskyarkiv.

Det nya tekniska centret är en investering motsvarande 77 miljoner kronor, Diageo kallar det för sitt nya nav för forskning och innovationer. Det kommer att inhysa toppmoderna faciliteter för bland annat whisky blending och för materialforskning. Miljömässig hållbarhet inom Diagoes tillverkningsområden är också ett av huvudområdena för forskningen vid centret.

Diageos nya tekniska center förväntas vara klart sent 2019.

Vi är i slutfasen för vår forskning kring Dolls Distillery och vi hoppas att vi snart kan berätta den både intressanta, och spännande, historian om det stängda destilleriet.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*