Diageo investerar rekordhöga 150 miljoner pund i whiskyturismen i Skottland!

Johnnie Walker Experience entrance
Artis impression – Johnnie Walker – Entrance

Inför Johnnie Walkers 200:e jubileum 2020, presenterade Diageo igår sina planer på att investa rekordhöga 150 miljoner pund över de kommande tre åren i sina besökscenter runtom i Skottland.

I centrum kommer den nya state-of-the-art Johnnie Walker Visitor Experience Center att stå i Edinburgh. Uppgraderingar kommer också att göras i Diageos befintliga besökscenter, fokus kommer att vara på att besökarna skall få tillfälle att möta de som står bakom whiskytillverkningen och att försöka få en större förståelse för processen att tillverka whisky. Diageo har dessutom redan tidigare presenterat att man kommer investera i nyöppningen av de nu stängda destillerierna Brora och Port Ellen, detta innebär att Diageo inom snar framtid kommer att ha 14 stycken besökscenter för whisky-fantaster att besöka runtom i Skottland.

 

Cardhu – Johnnie Walkers spirituella hem

Hur kommer då detta att påverka Cardhu, som ofta kallas och marknadsförs som Johnnie Walkers spirituella hem?

Vi ställde frågan till Diageo och Ian Smith, Head of Corporate Relations i Skottland bekräftar och försäkrar att Cardhu kommer att behålla sin särskilda plats i Johnnie Walkers framtid.

”Planen är att förstärka historien kring Cardhu och att på så vis öka destilleriets antal besökar”. Ian Smith fortsätter,

”Cardhu Distillery har en speciell plats i Johnnie Walkers historia som det första destilleriet som familjen Walker förvärvade 1893. Betydelsen av destilleriet är specifikt uttryckt i investeringsplanen då Cardhu kommer att erhålla betydande investeringar för att uppgradera sitt besökscenter. Det kommer också att vara ett av de ”Fyra Hörnen”-destillereierna som kommer att vara direkt kopplade till Edinburgh-satsningen och spela en nyckelroll i Johnnie Walker-historien.

 

Skottlands Fyra Hörn

Även om många av Diageos destillerier bidrar till Johnnie Walker kommer fyra destillerier att särskilt uppmärksammas och bli direkt kopplade till den nya Johnnie Walker Visitor Experience i Edinburgh. Detta initiativ hopppas man skall få besökarna att även besöka destillerierna som ligger ute på landsbygden på Skottland. Caol Ila, Cardhu, Clynelish och Glenkinchie är de fyra destillerier som kommer att få representera de olika whiskystilarna i Skottland.

 

”Skottlands Fyra Hörn”

Island – Caol Ila

Speyside – Cardhu

Highland – Clynelish

Lowland – Glenkinchie

 

Four Corners of Scotland
Four Corners of Scotland

 

Learning for Life

Det nya centret i Edinburgh kommer också att bli Skottlands nav för Diagoes Learning for Life-program.

Learning for Life startade i Skottland 2012 och har fram till idag hjälp över 1000 unga arbetslösa att få utbildning och arbete inom olika service- och turistrelaterat yrken. Programmet finns världen över och startade 2008 i Karibien och Latinamerika, och idag finns det i över 40 länder och har hjälpt över 115000 människor så här långt!

 

Diageo Learning for Life

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*