Brittiska JD Wetherspoon utesluter EU-produkter

JD Wetherspoon

Den brittiska pub- och hotellkedjan JD Wetherspoon med strax under 1000 lokaler runtom i Storbritannien och på Irland meddelade förra månaden att man börjar ersätta produkter från EU med främst produkter från Storbritannien och i andra hand produkter från icke-EU-länder.

Kedjans grundare Tim Martin är en stark anhängare av Brexit, och målet är att redan under juli månad ha ersatt många produkter som produceras inom EU. Bland annat så ersätter man champagne med mousserande vin från Storbritannien, Denbies mousserande Whitedowns Brut och Whitedowns Rose Brut.

Vissa ölsorter från Tyskland ersätts med inhemska produkter och från USA.

Kopparbergs Cider är kedjans storsäljare för cider på flask. Den kommer att få finnas kvar då Kopparbergs förra månaden gått ut med att man kommer att producera cider för den brittiska marknaden i Storbritannien efter Brexit, Kopparbergs anger både Brexit och företag som JD Wetherspoon som orsak. Strawberry & Lime, Mixed Fruit och den alkoholfria Strawberry & Lime kommer att produceras i Storbritannien men innehålla svensk frukt, vilket kan tyckas märkligt ur en miljöaspekt och med tanke på orsaken till beslutet av flytten. Om Kopparbergs cider producerat i Storbritannien i framtiden kommer att innehålla frukt från Storbritannien återstår att se, vi har sökt pressansvarig på Kopparbergs för en kommentar.

JD Wetherspoons grundare och ordförande Tim Martin säger att man kommer inom loppet av sex till 24 månader att gå igenom kedjans samtliga sortiment för att hitta eventuellt alternativa produkter.

 

JD Wetherspoon drinks

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*